קישורים פנימיים הם אחד המרכיבים החשובים ביותר בכל תהליך של קידום אורגני. קישורים פנימיים הם, למעשה, הפניות של דפים באתר לדפים פנימיים אחרים. השימוש בקישורים פנימיים מבוצע על מנת לספק לגולש הרחבת תוכן נדרשת, להקל עליו את הניווט באתר, ולספק למנוע החיפוש אינדיקציה לגבי העמודים שחשובים יותר לבעל האתר.
עוד על זמן שהייה, הבעייתיות במדידה שלו, ופתרונות יצירתיים שיסייעו לכם להבין טוב יותר את התנהגות הגולש באתר.
זאת משום שחידוש תוקף הדומיין לזמן ארוך עשוי להעיד על עסק רציני, שעתידו מובטח, הוא יציב ובונה תוכניות עבודה רב שנתיות לשמירה והעלאה של ערך הנכס הדיגיטלי.
אני מזמין אתכם לקורס שלי: קורס קידום אתרים בחינם – המקיף ביותר בשפת הקודש!
בתוך כך, חשוב יהיה שאתר יציין גם מתי הוא מספק אחריות ללקוח, מהי מדיניות ההחזרים של העסק, האם בית העסק מחוייב לפצות לקוח על מוצר תקול או שירות שממנו לא היה מרוצה ועוד.
חשוב לדעת את זה, כי קידום אורגני זה ריצת מרתון ולא ספרינט – תחום שלוקח זמן ודורש סבלנות רבה.
קרה לכם פעם שחיפשתם משהו בגוגל, לחצתם על אחת התוצאות שגוגל הציג אך לאתר לקח זמן רב מידיי להיטען ולכן התייאשתם ולחצתם על תוצאה אחרת במקום? כנראה שכן.
כמובן שאין לזה סוף ותמיד אפשר לשפר עוד ועוד, אבל בגדול – השאיפה היא לגרום לאתר הלקוח שלכם להיות חזק יותר מכל האתרים שכרגע מתחרים בו.
רבים ממקדמי האתרים מבצעים לא מעט טעויות בתהליך הקידום האורגני. חלק מן הטעויות האלו נובעות בשל העדר ניסיון וחלקן בשל תעדוף והשקעת משאבים לא נכונה. טעויות כאלו יכולות לנבוע מקיום של הרבה תוכן רזה באתר, מהעדר השקעה בתגיות מטא, more info מפעילות דלה בסושיאל, מעיצוב לא מקצועי ומעוד סיבות רבות נוספות.
לכן, במידה ומקדם האתרים מזהה בשלב האופטימיזציה שההיררכיה באתר מקשה על ניהול שוטף של קידום האתר (למשל, קיימים עמודים רב נושאיים שקשה לדרג עליהם ביטויי מפתח פופולריים), הרי שאחת מן הפעולות שהוא יכול לנקוט (בזהירות, כמובן) היא עדכון ויצירה מחדש של ההיררכיה באתר.
אחת מן הפעולות החשובות ביותר שיכול מקדם אתרים לבצע על מנת לקדם אתר הוא עדכון כולל של תגי הכותרת בכלל העמודים הרלוונטיים לקידום.
רבים מבעלי העסקים סבורים שבתחום שבו הם פועלים אין מקום לכתיבת מאמרים ארוכים ולמלא את האתר בתוכן איכותי.
אחת מן המשימות אליהן צריך לגשת מקדם אתרים בבואו לבצע אופטימיזציה לאתר היא לזהות את הקישורים השבורים באתר, כלומר, הקישורים שיוצאים מדפי האתר אך מובילים לכתובת שאינה רלוונטית עוד, ולטפל בהם. על מנת לטפל בקישורים שבורים יש צורך במיפוי התוכן אליו מתייחס הקישור, במציאת תוכן אלטרנטיבי שיכול לספק מענה לחווית הגלישה של המשתמש אשר עושה שימוש בקישור, ובביצוע הפניות קבועות או זמניות לעמוד החדש.
איך לקדם בגוגל אתר לבד: למה קידום אתרים אורגני באופן עצמאי?